Speciaal voor tieners

MIJN TIENERHART is er speciaal voor tieners. Door middel van mindfulness en zelfcompassie leer je om te gaan met zelfkritiek. Je leert hoe je vriendelijker kunt zijn voor jezelf. Om jezelf te omarmen, precies zoals je bent. Want je mag er zijn!

"Leer om aardig te zijn voor jezelf, net zoals je dat bent voor een goede vriend of vriendin."

Wat als niemand je begrijpt?

Waarschijnlijk heb je het al gemerkt, maar een tiener zijn is soms best moeilijk.

Soms heb je het gevoel dat je er niet bij hoort. Maar als je dan met je vrienden aan het appen bent, is dat gevoel ook zo weer verdwenen.

Soms voel je je alleen en denk je dat je de enige bent op de planeet die zich zo voelt. Niemand begrijpt je.

Als je met je vrienden bent, ben je al die gevoelens weer vergeten.

Maar dan opeens… als iedereen weg is… is het er weer! Dat gevoel. Eenzaamheid. Verdriet.

Het gevoel dat je niet goed genoeg bent. 

"Herken je dit? Je bent niet de enige!"

Herken je dit? Je bent niet de enige! Deze gevoelens horen bij het tiener zijn. Elke tiener voelt zich wel eens zo. We zijn heel goed in het niet laten zien van onze gevoelens en laten alleen de mooie ‘Insta wereld’ zien. Alles perfect. Het kan hierdoor nog wel eens lijken alsof iedereen gelukkig is en wij de enige zijn die onzeker is en zich alleen voelt.

Zelfs de kinderen met veel vrienden, goede cijfers, de sporthelden… Zelfs zij zijn af en toe onzeker en voelen zich alleen.

Onze lessen gaan er niet voor zorgen dat je minder huiswerk krijgt, gaan er niet voor zorgen dat je juist die ene jongen of dat ene meisje krijgt en ook niet dat je vrienden je leuker vinden. Het gaat er wel voor zorgen dat jij jezelf leuker vindt. Het zorgt ervoor dat je minder kritisch naar jezelf kijkt, vriendelijker bent voor jezelf. Dit helpt jou omgaan met alles wat moeilijk kan zijn en jou stress kan geven (bijvoorbeeld het gevoel dat je niet perfect bent).

Misschien denk je nu: “Ja, maar als ik vriendelijk ben voor mezelf, krijg ik lagere cijfers of vind iedereen me lui”. De meeste tieners denken dat. De meeste tieners zijn erg streng voor zichzelf en hebben veel kritiek op zichzelf. Je hoeft niet te worstelen met kritiek, de lessen leren je hoe je vriendelijker kan zijn voor jezelf en leren je hoe je jezelf leuk kan vinden (of hey, misschien zelf van jezelf houden) precies zoals je bent en ook als je je even niet fijn voelt.

Zelfcompassie is eigenlijk dat je even aardig bent voor jezelf. Net zoals je dat zou zijn voor een goede vriend of vriendin, vooral in een moeilijke periode.

We gaan lachen, we gaan tekenen, we gaan mediteren, we gaan kletsen en nog veel meer.

Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten.

Thema's

1. Verandering. Wat verandert er allemaal nu je tiener bent?
2. Wat is zelfcompassie
3. Hoe doe ik dat, aardig zijn voor mezelf?
4. Vriendelijkheid toelaten
5. De automatische piloot en leren pauzeren
6. Ik ben niet alleen, zelfs al denk ik dat
7. Emotionele rollercoaster, omgaan met stemmingswisselingen
8. Communicatie met compassie 
9. Ik ben goed zoals ik ben

• Aanvang: 10:00 uur
• Aantal keren: 6
Groep met: 4 tot 8 tieners
Investering: 225,-
Locatie: geestbrugweg 16, Rijswijk of op locatie.

Contact

Heb je vragen over de MIJN TIENERHART cursus? Wil je meer weten over de thema’s die aan bod komen? Of eerst een keer kennismaken? Neem even contact met me op. Ik vertel je er graag meer over.